Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τρίτη και γελάω- Χαρούμενα μωράκια..


28/6/2016

Καλημέρα φίλοι μου!! Σήμερα να βάλουμε στόχο να κάνουμε τους γύρω μας να χαμογελάσουν!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Πιθανό...

"Πάντα φαίνεται απίθανο μέχρι να γίνει"

Το φαγητό της ημέρας- Καλαμαράκια φούρνου σαν τηγανητά (πηγή:/www.sintagespareas.gr)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 φλυτζ. του καφέ ούζο
  • αλάτι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • λαδόκολλα

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε, βγάζουμε την πέτσα τους τραβώντας τη από μια άκρη, βγάζοντάς τη όλη και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός δάχτυλου περίπου. Πλοκάμια και κεφάλια, τα κρατάμε ατόφια.
Βήμα 2
2) Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, το ανάλογο αλάτι, και το ούζο. Τα ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα, στο ψυγείο (εγώ τ'άφησα περισσότερο).
Βήμα 3
3) Αφού μαριναριστούν, στραγγίζουμε όποια υγρά έχουν τα καλαμαράκια και ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι, ώστε να αλευρωθούν και να στεγνώσουν καλά, απ'όλες τις πλευρές τους.
Βήμα 4
4) Στρώνουμε τη λαδόκολλα σε ταψί, λαδώνουμε καλά, ή ακόμα καλύτερα, ψεκάζουμε παντού με λάδι. Ψεκάζουμε ή ρίχνουμε λίιιγο λάδι πάνω απ' τα καλαμαράκια, τα οποία, αφού τα τινάξουμε να φύγει η περίσσεια του αλευριού, τα στρώνουμε στη λαδόκολλα, σε μια στρώση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 β. C.
Βήμα 5
5) Τ'αφήνουμε να πάρουν χρώμα, όπως το χρυσοκίτρινο αν τα τηγανίζαμε, δε χρειάζεται να τα γυρίσετε απ'την άλλη μεριά.
Βήμα 6
6) Βγάζουμε απ'το φούρνο και σερβίρουμε (προαιρετικά) με λεμόνι. Καλή σας όρεξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μυστικά δεν έχει, αλευρώνουμε όπως θα τα τηγανίζαμε, και ψήνουμε. Επίσης να πω πως τα δικά μου στη φωτο, τα έφτιαξα στο μικρό φουρνάκι ρομποτ.

Το τραγούδι της ημέρας- Blasé - Sto Parathyro Sou / Μπλαζέ - Στο Παράθυρό Σου / Official Video