Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

13/5/2016

Όμορφες, χαμογελαστές καλημέρες!! Ευγνωμοσύνη που ξημέρωσε άλλη μια υπέροχη μέρα!!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Αυτοΐαση...

"Αγαπάμε το σώμα μας και αυτό μας προσφέρει υγεία και ενέργεια" Το σώμα μας είναι ένας θαυματουργός μηχανισμός, όταν προσέχουμε, τρώμε σωστά, είμαστε ευτυχισμένοι, ξεκουραζόμαστε, ασκούμαστε τότε αυτό μας προσφέρει υγεία. Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για το σώμα μας!



Το φαγητό της ημέρας-Φανταστικοί καβουροκεφτέδες (ή γαριδοκεφτέδες)(πηγή:http://www.argiro.gr/)


Υλικά συνταγής
  • 400 γραμμ. καβουρόψιχα 
  • 6 γαλέτες (cream crackers) 
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα 
  • 1 αυγό χτυπημένο 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα 
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, τις βράζουμε για 1΄, ίσα ν’ αλλάξουν χρώμα. Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Αν χρησιμοποιήσουμε καβουρόψιχα σε κονσέρβα, τη στραγγίζουμε καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε καβουροδαγκάνες, τις ζεματάμε για 2΄-3΄ σε βραστό νερό και τις καθαρίζουμε.

Αλέθουμε τα κράκερ σε σκόνη και τα αφήνουμε σε μπολ. Βάζουμε το καβούρι σε μπολ και το πασπαλίζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά (ίσως να μην πάρει όλο το μείγμα). Αν χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, θα ρουφήξουν λιγότερο μείγμα κράκερ. Το καβούρι όμως έχει πιο πολλή υγρασία.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε με πιρούνι, να αναμειχθούν. Τα προσθέτουμε στο καβούρι και ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε τριμμένο κράκερ.

Πλάθουμε 10 μεγάλους κεφτέδες, περίπου 5-6 εκ. ο καθένας. Τους βάζουμε σε δίσκο, τους σκεπάζουμε και τους αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να σφίξουν, για 30΄-40΄.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ακουμπάμε λίγους-λίγους τους καβουροκεφτέδες σε μέτρια φωτιά για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Δεν θέλουμε πολύ λάδι, ούτε βαθύ τηγάνισμα, γιατί διαλύονται. Εναλλακτικά, μπορούμε και να τους ψήσουμε. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 200οC για 15΄, να ροδίσουν.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Το τραγούδι της ημέρας- ΕΥΣΤΑΘΙΑ - ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ


Παρασκευή και υγεία- ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ(πηγή:http://www.oikologoi.gr/)



Πάντοτε θερίζουμε, ό,τι σπέρνουμε. Αν είμαστε ικανοί να σχηματίσουμε σκέψεις υγείας, αγάπης και χαράς, αυτές οι σκέψεις μας ξανάρχονται πίσω σαν ηχώ. Αν όμως σχηματίσουμε σκέψεις μίσους, θυμού, ζήλειας, φόβου, τ΄αποτελέσματα γρήγορα θα εκδηλωθούν στην ίδια μας τη ζωή. Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο παρά τ΄αποτελέσματα των σκέψεων του. Γ΄αυτό το ουσιαστικό σημείο είναι: Πως θα μπορέσουμε να σχηματίζουμε σκέψεις καλές και να διώχνουμε τις κακές. Στην αρχή θα είναι δύσκολο να εμποδίζουμε τον σχηματισμό κακών σκέψεων αλλά ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε αμέσως: να εμποδίζουμε τις κακές σκέψεις να μένουν για πολύ στο νού μας. Ο μοναδικός τρόπος είναι να τις αντικαθιστούμε με τις αντίστοιχες θετικές σκέψεις. 



Ας πούμε π.χ ότι μας εκνευρίζει και μας στενοχωρεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων. Στην περίπτωση αυτή γράφουμε μια σκέψη στο μυαλό μας η οποία λέει περίπου τα εξής: " η υπερβολική καθυστέρηση, ο θόρυβος, τα καυσαέρια, με κάνουν να τρελαίνομαι". Αφού σκεφθούμε λιγάκι πως μπορούμε να γλυτώσουμε απ΄αυτή την ενόχληση, κάνουμε κάτι άλλο. Ψάχνουμε στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, βρίσκουμε μια μουσική που μας αρέσει, συγκεντρωνόμαστε στη μουσική και ξεχνάμε την καθυστέρηση και τις άλλες ενοχλήσεις. Έτσι αντικαθιστούμε μια αρνητική σκέψη, μια αρνητική κατάσταση με μια αντίστοιχη θετική. Αν μας ενοχλούν οι φωνές των παιδιών, η αυστηρότητα στο θέμα αυτό μας κάνει να γράψουμε στο μυαλό μας την εξής σκέψη: Όλα μπορώ να τα ανεχτώ εκτός απο τα μικρά παιδιά. 
Η αντίστοιχη θετική σκέψη που πρέπει να κάνουμε είναι η εξής: Μπορώ να ανεχτώ τα πάντα, απολύτως όλα, τίποτε δεν με ενοχλεί. Τη στιγμή που θα σκεφθούμε κατ΄αυτό τον τρόπο, οι φωνές των παιδιών σταματάνε να μας ενοχλούν. Δεν μπορούμε να μη σκεπτόμαστε. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το μυαλό μας να γεννάει σκέψεις. Εκείνο όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελέγχουμε τις σκέψεις. Το μίσος και η περιφρόνηση μας δένει με το πρόσωπο ή με την κατάσταση που μισούμε με ατσάλινα δεσμά. Η μόνη δύναμη που μπορεί να μας απελευθερώσει είναι η ΑΓΑΠΗ. Όταν μας έρχονται στο μυαλό σκέψεις μίσους και περιφρόνησης, θα εφαρμόσουμε τη φόρμουλα της αγάπης. 
Τί είναι η φόρμουλα της αγάπης;
Η αντικατάσταση των αρνητικών σκέψεων με θετικές. Η αντικατάσταση του μίσους και της περιφρόνησης με αισθήματα αγάπης και εκτίμησης. Έτσι όταν μας έρχονται στο μυαλό μας σκέψεις μίσους για κάποιον, θα λέμε : εγώ αγαπώ τον...(θα λέμε το όνομα του). Αν μας έχει βλάψει, θα λέμε είναι αδύνατος χαρακτήρας, δεν ήξερε τι έκανε. 
Με τις θετικές σκέψεις και την αγάπη γινόμαστε ευτυχισμένοι. Με τις αρνητικές σκέψεις και το μίσος είμαστε δυστυχισμένοι. Αμέσως μόλις μας έρχεται μια αρνητική σκέψη πρέπει ν΄ανοίγουμε δρόμο για μια αντίστοιχη καλή σκέψη. 
Έτσι είναι σα να νικάμε το σκοτάδι με το φώς. Όταν λέμε ΝΑΙ στο καλό, το κακό εξαφανίζεται. 
Το άσχημο όμως είναι ότι η άγνοια των νόμων της ζωής, η άγνοια του καλού και του θετικού μας οδηγεί σε μια διαρκή συμβίωση με το κακό και τη δυστυχία που πηγάζει απ΄αυτό. Θα σας αναφέρω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα απ΄την καθημερινή ζωή. 
Πριν απο καιρό είχα πάει σ΄ένα χωριό. Εκεί πιάνει πιό εύκολα κανένας κουβέντα. Δίπλα απ΄το σπίτι που έμενα υπήρχε ένα κουρείο. Ο κουρέας είχε μόνιμα στο στόμα του ένα τσιγάρο. Τον πλησιάζω και τον ρωτάω. 
- Τί κάνεις;
- Στενοχώρια πολλή έχω, μου απαντάει.
- Γιατί;
- Με απατούσε η γυναίκα, πήγαμε στο δικαστήριο, το διαζύγιο και τα έξοδα σε βάρος της. 
- Και γιατί στεναχωριέσαι τώρα, δέν χαίρεσαι που απαλλάχτηκες από μια τέτοια γυναίκα;
- Όχι. Γιατί να μου το κάνει αυτό; Μπήκα σε ψυχιατρική κλινική. Έχω αυπνίες, πονοκεφάλους, δύσπνοια, με πονάει το πνευμόνι μου. 
- Γιατί καπνίζεις;
- Τί να κάνω; Έχω στενοχώρια. Μού πε ο γιατρός στη ψυχιατρική κλινική να καπνίζω. Ωφελεί στο νευρικό σύστημα, καταπραύνει τα νέυρα. 
Μ΄αυτή την απάντηση δεν κρατήθηκα άλλο, του είπα : Γιατί δεν σκέφτεσαι, αφού πονάει το πνευμόνι σου, έχεις δύσπνοια κ.λ.π και μόνος σου δεν καταλαβαίνεις που οδηγεί το τσιγάρο;
- Τι να κάνω;
- Κόψτο λοιπόν να βρείς την υγεία σου! 
- Δεν μπορώ είναι δύσκολο, είναι το μόνο που μου έχει απομείνει στη ζωή. 
Τί ζοφερή πραγματικότητα! Να διώχνουμε τόσες μεγάλες χαρές απ΄τη ζωή μας και να κρατάμε κάτι που μας αρρωσταίνει και μας σκοτώνει!
Έτσι, μόνος του αυτός ο άνθρωπος δημιουργούσε τη δυστυχία του. Τί θα μπορούσε να κάνει; Αντί να ασχολείται με το παρελθόν και να σκέπτεται συνεχώς " Γιατί να πάθω αυτό το κακό;" ν΄ασχοληθεί με το παρόν και το μέλλον. Να σκεφθεί και να πεί : ήμουνα τυχερός που ξέμπλεξα μ΄αυτή τη γυναίκα. Τώρα θα βρώ μια άλλη, καλή γυναίκα και θα ξαναρχίσω απ΄την αρχή μια ωραία, ευχάριστη ζωή. " Αν σκεπτόταν μ΄αυτό τον τρόπο δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Όλα τα προβλήματα τα δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι με το λανθασμένο και αρνητικό τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες της ζωής. 
Στο χωριό που ήμουν, την ίδια μέρα που είχα συζήτηση με τον κουρέα που σας περιέγραψα παραπάνω, ήρθε στο σπίτι που έμεινα μια γειτόνισσα και άρχισε να συζητάει με τη νοικοκυρά που είχε στο σπίτι. Έλεγε η μια στην άλλη τα βάσανα της. Για να τονώσει η μια την άλλη μεγέθυνε πιο πολύ τα δικά της προβλήματα. Έτσι έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Κάποια στιγμή που βρήκα ευκαιρία πλησιάζω την επισκέπτρια και τη ρωτάω. 
- Τί κάνετε, πως τα περνάτε εδώ;
- Στενοχώρια, μ΄έφαγε η στενοχώρια...
- Γιατί;
- Ο άντρας της κόρης μου δεν τηράει οικογένεια, παιδιά, σπίτι, στα καφενεία ξημεροβραδιάζεται. Τρώει έξω, δεν ενδιαφέρεται για τίποτε. Είμαι άρρωστη, τα νεύρα μου, η καρδία μου, 13 χάπια την ημέρα παίρνω. 
- Έχετε οικονομικές δυσκολίες;
- Όχι, δουλεύει η κόρη μου. Έχω και εγώ σύνταξη, τα βγάζουμε πέρα. 
- Τότε γιατί στενοχωριέστε; πέστε ότι δεν υπάρχει ο γαμπρός, τι θα βγεί με τη στενοχώρια;
- Στενοχωριέμαι για το φέρσιμο του. Γιατί να μας το κάνει αυτό;
Έτσι μ΄αυτές τις σκέψεις έκανε τη ζωή της μάυρη. Να τι θα μπορούσε να σκεφτεί για να μην έχει κανένα πρόβλημα : Δεν πειράζει, ό,τι μας βρήκε θα το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Να έχουμε υγεία εγώ και η κόρη μου και θα τα βγάλουμε πέρα πολύ καλά. Είμαστε σε θέση να ζήσουμε όχι τρία παιδιά, αλλά δέκα. Δέν έχουμε ανάγκη απο κανένα, ας κάνει ό,τι θέλει ο γαμπρός μας. Μόνο να τον βοηθήσει ο Θεός να γίνει ένας χρήσιμος άνθρωπος στον εαυτό του και στους άλλους. 
Κι ένα σωρό άλλα ευχάριστα πράγματα ακόμα θα μπορούσε να σκεφθεί. 
Να παίρνει όση ευτυχία θέλει απ΄την αθωότητα και τον αυθορμητισμό των εγγονών της που μεγάλωνε. Και να τους δίνει μεγάλη χαρά τραγουδώντας τους τις ομορφιές της ζωής. Αντί να τα πικραίνει καθημερινά κατηγορώντας τον πατέρα τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουμε τη ζωή μας μαύρη χωρίς λόγο. Δημιουργούμε μόνοι μας εκ του μηδενός τεράστια προβλήματα στη ζωή μας. Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό στην κυριολεξία, επειδή δεν έχουμε μάθει να κάνουμε σωστές θετικές και ευχάριστες σκέψεις. Με τις κατάλληλες όμως γνώσεις όλα μπορούν να αλλάξουν ώστε να μπορέσουμε να νιώσουμε το μεγαλείο αυτό που λέγεται "Ανθρώπινη ζωή".
Δύο λαικές παροιμίες εκφράζουν απόλυτα τη δύναμη της σκέψης στη ζωή. Λένε το εξής : " Καλομελέτα κι έρχετε." και από ό,τι φοβάσαι δεν γλυτώνεις".


Ένας μεγάλος εσωτεριστής φιλόσοφος είπε για τη δύναμη της σκέψης: "Σπείρε μια σκέψη και θέρισε μια πράξη, σπείρε μια πράξη και θέρισε μια συνήθεια. Σπείρε μια συνήθεια και θέρισε χαρακτήρα. Σπείρε χαρακτήρα και θέρισε πεπρωμένο".
Μελετήστε και σκεφτείτε αυτές τις σκέψεις και θα νιώσετε πόσο πραγματικές και πόσο σοφές είναι. Αρχίστε να σπέρνετε θετικές σκέψεις. Τα πάντα αρχίζουν απ τη σκέψη.
Μια θετική σκέψη μας φέρνει μια καλή πράξη.
Μια καλή πράξη μας φέρνει μια ωραία συνήθεια.
Μια ωραία συνήθεια μας φτιάχνει τον χαρακτήρα.
Κι ένας καλός χαρακτήρας μας κάνει ένα καλό πεπρωμένο.
Κι όλα αυτά μαζί μας φέρνουν στη ζωή μας όλα τα καλά του κόσμου.

Με άπειρη αγάπη , Ο παντοτινός αδελφός και φίλος Κωνσταντίνος Παπανικόλας.