Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ζωοφιλική Πέμπτη- ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΜΑΣ;(πηγή:http://www.panagosvet.gr/)



Πόσοι από μας  δεν έχουμε κάνει αυτή την ερώτηση λίγο

πριν ξεκινήσουμε για τις θερινές μας διακοπές; Ευτυχώς πλέον

έχουμε πολλές επιλογές αλλά πρέπει να είμαστε αρκετά προσε-

κτικοι με τις επιλογές μας γιατί ορισμένα λάθη και παραλείψεις

δύσκολα μπορούν να διορθωθούν.


Η πιο εύκολη περίπτωση βέβαια είναι να κάνουμε διακοπές
στο εξοχικό μας πηγαίνοντας με δικό μας μέσο. Πριν ξεκινησου-
με θα κάνουμε μια τελευταία επίσκεψη στον κτηνίατρο μας για να
διαπιστώσουμε ότι όλα βαίνουν καλώς. Δεν ξεχνάμε να πα-
ρουμε μαζί μας το κουτί πρώτων βοηθειών αφού πρώτα ελέγξου-
με τις ημερομηνίες λήξης των φαρμάκων. Επιπλέον ένα αντιπα-
ρασιτικο σπρέι είναι απαραίτητο ακόμα και αν το κατοικίδιο μας
είναι επαρκώς καλυμμένο. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι τα κατοικίδια
μπορούν και αυτά να πάθουν θερμοπληξία και ηλιακά εγκαύματα
οπότε πρέπει να έχουμε πάρει τα μέτρα μας. Μετά από όλα αυτά
φορτώνουμε το κατοικίδιο μας στο αυτοκίνητο ( πάντοτε σε κλουβί
μεταφοράς ) και καλό μας ταξίδι.
Αν αποφασίσουμε να ταξιδεύσουμε με μέσο μαζικής μεταφο-
ρας να ξέρουμε ότι επιτρέπεται να έχουμε το κατοικίδιο μας
αλλά μόνο μέσα σε κλουβί μεταφοράς. Επειδή ορισμένα πλοία
έχουνε δικά τους κλουβιά καλό είναι να έχουμε συνεννοηθεί
προηγουμένως.
Αν όμως δεν έχουμε δικό μας εξοχικό αλλά θέλουμε το κα-

τοικιδιο μας μαζί τότε πρέπει να έχουμε βρει ξενοδοχείο η

ενοικιαζόμενο δωμάτιο που να το δέχεται. Εννοείται ότι αυτή

η διευκρίνηση γίνεται πριν την κράτηση. Ευτυχώς όλο και πε-

ρισσοτερα ξενοδοχεία δέχονται κατοικίδια οπότε έχουμε αρκε-

τες επιλογές. Επειδή όμως κάθε ξενοδοχείο έχει και δικούς του

κανόνες διαμονής κατοικίδιων αυτούς θα πρέπει να τους ξέρετε

για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Αν όμως δεν θέλουμε η δεν μπορούμε να έχουμε μαζί μας το

κατοικίδιο τότε οι επιλογές μας είναι η κάποιος συγγενής η ξε-

νοδοχειο ζώων. Αν κάποιος συγγενής μας θελήσει να μας εξυπη-

ρετησει θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι εξοικειωμένος και

γνώριμος με το κατοικίδιο μας. Επειδή μπορεί να χρειαστεί να

αλλάξει το καθημερινό του πρόγραμμα θα πρέπει να είμαστε

σίγουροι ότι αυτό δεν θα του δημιουργήσει προβλήματα που

μπορεί να έχουν επιπτώσεις. Δεν θα ξεχάσουμε να του αφήσουμε

το τηλέφωνο του κτηνιάτρου και βέβαια να του φέρουμε κάτι από
τις διακοπές μας.
Αν επιλέξουμε να αφήσουμε όμως το κατοικίδιο μας σε ξε-
νοδοχειο ζώων θα πρέπει να έχουμε κάνει νωρίς την κράτηση μας,
 ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Αν θα το αφήσουμε για πρώτη
φορά τότε να έχουμε υπ’ όψιν τα εξής.

1. Η επιλογή του ξενοδοχείου θα γίνει αφού πρώτα το επι-

σκεφθούμε και ελέγξουμε τους χώρους διαμονής, περιπάτου

και περιποίησης του ζώου.

2. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να μας εμπνέει εμπιστοσύνη και

να μπορεί να μας απαντήσει ξεκάθαρα στις απορίες μας.

3. Αν μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες από τον κτηνίατρο

μας αυτό είναι επιπλέον κριτήριο απόφασης.

4. Πολλά ξενοδοχεία συνεργάζονται με κτηνιάτρους για εκ-

τακτα περιστατικά οπότε απλά αφήνουμε το βιβλιάριο υγείας.



Αν όχι ενημερώνουμε το ξενοδοχείο για τον κτηνίατρο μας.

5. Αν το κατοικίδιο μας διατρέφεται με ειδική τροφή δεν

ξεχνάμε να αφήσουμε αρκετή.

6. Αν κατά την διάρκεια της απουσίας μας χρειάζεται κα-

ποια φαρμακευτική αγωγή αυτή θα πρέπει να είναι σε θέση ο

ιδιοκτήτης να την χορηγήσει.

7. Δεν ξεχνάμε να αφήσουμε το κινητό μας τηλέφωνο  για

οτιδήποτε χρειαστεί.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να φύγουμε


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

10.3.2016

Καλημέρα φίλοι μου! Να έχουμε μια χαρούμενη ημέρα!


Το απόφθεγμα της ημέρας- Τα καλά..

"Όσο κι αν φαίνονται δύσκολα τα πράγματα, τα καλά έρχονται" Όταν σκεφτόμαστε θετικά και δεν τα παρατάμε είναι μονόδρομος η ευτυχία!



Το φαγητό της ημέρας- Πάπια ψητή με γλυκόξινη σάλτσα(πηγή:www.sintagesmamas.com)



Υλικά: 

  • 1 (3-4 κιλά) πάπια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί
  • 5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Πλένουμε και σκουπίζουμε την πάπια με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Την αλατοπιπερώνουμε, την περιχύνουμε με  βραστό νερό και την αφήνουμε να στεγνώσει. Με αυτόν τον τρόπο η πάπια θα γίνει τραγανή.
Με ένα μυτερό μαχαιράκι  τρυπάμε γύρω γύρω όλη την πέτσα, χωρίς να τρυπήσουμε το κρέας, για να φύγει το λίπος.
Βάζουμε την πάπια σε ταψί και την ψήνουμε για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα βάζοντας σε κατσαρολάκι, τον ντοματοπελτέ, το τζίντζερ, τη σόγια σος, το κρασί, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε την πάπια από το φούρνο και την αλείφουμε με λίγη από τη σάλτσα. Την ξαναβάζουμε στο φούρνο και την ψήνουμε για 1-1 1/2 ώρα, αλείφοντας την κάθε 30 λεπτά με λίγη σάλτσα.
Μόλις η πάπια είναι σχεδόν έτοιμη, ζεματίζουμε τις πιπεριές σε βραστό νερό για 2 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην υπόλοιπη σάλτσα.
Τη σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά προσθέτοντας 1-2 κουταλιές της σούπας νερό. Μεταφέρουμε την πάπια σε πιατέλα και ρίχνουμε πάνω της 1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα.  Σερβίρουμε βάζοντας την υπόλοιπη σάλτσα σε σαλτσιέρα.
Γαρνίρουμε την πιατέλα με μπρόκολο και πατάτες ή όποιο άλλο λαχανικό θέλουμε.

Το τραγούδι της ημέρας- Trelokomeio - Panos Kiamos

Πάμε δυνατά και κεφάτα..!!